Jag är lite nyfiken på era favoritstilar. Och vilken stil som är populärast här.
Så idag börjar jag med att undersöka stilen American Ales och de understilar som de definieras på Beer Advocate.
Klicka i er favorit bland de amerikanska överjästa till höger, omröstningen är öppen i en vecka. Så fortsätter vi med belgisk ale nästa vecka. Jag tänker mig att vi sedan från alla kategorivinnarna väljer ut en topp 3-lista senare i vinter.
Kanske kan det bli så att jag håller en provning med bara den stilen på De Klomp då? Vi får se.
Kul undersökning! Mer sånt. Svårt val mellan IPA/DIPA/Imperial Stout men valet föll på Imperial Stout. So many good memories.. drool.
SvaraRadera@bluealbum: Hoppas det blir lika kul om 47 veckor då vi ska välja vilken understil av bananöl som är bäst. Bananpilsner, bananfaro, banandunkel eller banankvass?
SvaraRaderaFinns det flera olika typer av banan-öl? O.o Haha helt sjukt!
SvaraRadera@Stefan: Jag driver med er.
SvaraRaderaHoppas jag…
Nu när Svenska bryggare börjar bli framgångsrika, varför kan det inte komma en svensk sorts smak på öl, en Swedish Pale Ale eller nåt sånt, skulle inte det vara en kul grej. (Eller möjligtvis en nordisk.) Vad skulle en svensk ale sort kunna vara? Behövs det isf en svensk sorts humle eller malt till att börja med.
SvaraRaderaFinns det redan idag någon svensk ale man skulle kunna säga ha en svensk signatursmak?
@Erik: När jag varit utomlands brukar jag förklara att svenskarna är duktiga på lågalkoholöl och att den typiska svenska ölen är en söt och maltrik ljus lager (Åbro Original, Falcon…).
SvaraRaderaFast nu har jag förstått att polackerna och länderna däromkring gör exakt samma öl.
Jag tror det tar ett tag till innan vi får se någon genuin svensk öltyp. Om det någonsin kommer.
Glöm för guds skull inte pumpa-ölen! Kanske nu lagom till 'Halloween'?
SvaraRadera-"Bus eller godis!", frågar ungarna, och innan de vet ordet av ligger det en flaska Shipyard Pumpkin Ale i korgen. Inköpt på SB, naturligtvis.
Olof