Dagens projekt: Samla ihop allt gammalt bråte för att kunna ha ett rent samvete när jag åker till SB&WF på torsdag.
Jag har senaste tiden fått några hembryggda öl. Tanken verkar ha varit att jag skulle skärskåda och recensera dem som vilka kommersiella öl som helst.
Det är klart man ställer upp på sånt, även om det kanske inte är så intressant för er som läser bloggen.
Först ut är Walrus Amber Ale, brygd av Joakim från Good Morning Beer Lovers och ett par av hans vänner som tillsammans kallar sig Angusa. Det är en amerikansk amber ale på 5,4% (varför har jag skrivit 8% på ett annat ställe?). Läs mer om ölen här.
Ölet är mörkbrunt, ganska lite skum.
Doften är lite syrlig med kemiska toner (stearin?). Lite rostad malt.
Smaken är först lite tunn med rostade mjuka toner. En viss kemisk bismak finns. En fin bitterhet dyker upp för att lika snabbt försvinna iväg. Eftersmaken är syrlig och mustig med en del citrus och bitterhumle. Jag hittade varken några fruktiga eller smöriga toner, men väl en klar smak av hålkaka. Avslutningen är lite eldig.
Kolsyran är mycket kraftig med friska medelstora bubblor. Vätskan är lätt till medium-mjuk.
Har jag fattat det här är denna öl det första som killarna bakom bryggt, och även om det fanns en del obalans och (väldigt lätta) bismaker så tycker jag att det här var en helt okej öl som gav mersmak och nyfikenhet på framtida bryggningar.
Betyg: 2,9. Tillgänglighet: Hembrygd.
Jaha...
SvaraRadera