Det tycker jag är gott, och eftersom jag är generösare än jultomten bjuder jag på mitt recept!
Till 1 person:
75 g | ost (gärna cheddar) | ||
klick | smör | ||
mald vitpeppar | |||
3 krm | senapspulver | ||
½ dl | öl | ||
½ | ägg | ||
cayennepeppar | |||
3 skivor | rostat bröd |
- Smält smöret i en liten kastrull.
- Lägg i osten (mindre bitar eller grovt riven), senapspulvret och vitpeppar (ta mer än du tror).
- Smält försiktigt under omrörning. När osten nästan smält, häll i ölen i småslattar under ivrigt rörande. Låt kladdet bli varmt (men det får inte koka).
- Tillsätt det halva vispade ägget och ett stänk cayennepeppar (det ska inte bli starkt, bara märkas i bakgrunden). Rör försiktigt tills det blir slätt och jämnt.
- Rosta brödet. Dela skivorna i halvor, lägg upp på en tallrik tillsammans med sallad.
- Häll oströran på brödet. De luxe option: Snabb-gratinera i ugnen.
Jag har, kan tilläggas, som "öl" haft i såväl Sam Adams Hallertau, Spendrups 3,5% som Duvel och Fullers ESB och det har blivit gott (men inte likadant) alla gånger.
Och först nu inser jag att jag borde tagit ett kort på rätten...
Soundtrack: Dire Straits: "Your Latest Trick" (1985), Janne Schaffer "Så länge jag får ha dej kvar" (2000), Jocke Boberg feat. Putte "Min älskade ros" (2005), Barry Manilow "Tryin' To Get That Feeling Again" (1976), Arvingarna "Stan e' för stor för oss två" (1997), Radiohead "Exit Music (for a film)" (1997)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar