Vi tar det lite kort igen: När de bayerska lagerölen gjorde succé i artonhundratalets Tyskland försökte bryggare längre norrut apa efter stilen så gott de kunde med den traditionella överjästen.
Resultaten blev lite blandade men i stort sett ljusare, mer kolsyrade och mindre söta/fruktiga än vad de traditionella ölen var. En av de få stilar som överlevde till idag var Kölsch från Köln.
I EU är namnet "Kölsch" en skyddad ursprungsbeteckning och får bara användas för öl tillverkad inne i Köln.
Men det hindrar inte Argentinska Antares från att kalla sin femprocentiga Kölsch för just "Kölsch".
... fast den var skadad och odrickbar. Vilken mikroorganism var det som får öl att smaka som unket läder nu igen?
Trist, men sån't händer.
Och så undrar jag över hur jag fick till det där konstiga perspektivet på bilden - flaskan ser ju skev ut!
Helt off topic, tänkte bara säga att bolaget skickat ut junilistan nu. Mestadels repriser, men sånt kan ju vara kul ibland också:
SvaraRaderaSlottkällans Vit Sommaröl
Pripps Blå Pure Sommar
Mariestads Sommarbrygd
Goldings Summer Hop Ale
Mackinac Summer Ale
2007 Slottskällans Kloster
Sierra Nevada Bigfoot
Old Rasputin Stout
Beer Geek Breakfast
Url ?
SvaraRaderaBeer Geek Breakfast!!!!
SvaraRaderaYes!!!!
Det är en pressrelease...
SvaraRadera