jag såg din artikel "Sveriges bästa ljusa lager görs i Ödeshög" i Östgotatidningen 2 oktober 2008.
Det är, när man ser rubriken, lätt att få intrycket att Millingstorps Gårdsbryggeri brygger sin öl på plats utanför Ödeshög - någonting som företaget inte verkar ha någonting emot.
Sanningen är att gården odlar kornet till ölen och har tagit fram recepten för dem. Kornet fraktas dock till Tyskland där det bryggs hos Privatbrauerei Wittingen.
Att kalla Millingstorp för "bryggeri" är ungefär som att kalla Mc Donald's för "slakteri".
vänligast,
--
Magnus Bark
Mc Donalds har väl, åtminstone i USA, egna slakterier?
SvaraRaderaQuote: "Kornet fraktas dock till Tyskland där det bryggs hos Privatbrauerei Wittingen"
SvaraRaderaVem mältar? Har lite svårt att tänka mig att mälteriet kan ha koll på Millingstorps korn hela processen och sen skicka enbart deras malt till bryggeriet.
jonas: Bra fråga. Borde gå att kolla upp om jag får tid.
SvaraRaderaHar du fått någon reaktion? Jag irriterar mig ganska ofta på detta med Millingstorp. Lite dumt att göra det eftersom deras öl är god eller ska man säga tyskarnas. Jag tänker på att SHBF inte heller läggermärke till skillnaden. http://www.shbf.eu/index.php/artikelarkiv/41-oelbedoemning/134-oppigards-indian-tribute-sveriges-baesta-mikrooel
SvaraRaderaGöta Kanal var med i slutomgången om Sveriges bästa mikroöl vilket jag inte alls kan tycka att dom platsar.