2009-07-18
Systembolagets nyheter oktober 1985
Följande nyheter kom in i Systembolagets sortiment under andra kvartalet 1985:
Portern var troligast ett årgångsskifte. För den som vill se HELA LISTAN kan man kolla på den här och den här inscannade sidan ur Systembolagets prislista 3/85.
Allt var inte bättre förr, varken för oss ölvänner eller whiskeyentusiasterna. Det känns som om de enda som kan ha fått det något sämre är de som är intresserade av vin från Frankrike.
Och fanns inte det öl man ville ha ur listan i sortimentet hos butiken, fick man beställa hem en hel back/låda.
Reservation: Det är inte mina bilder, jag har heller inte lyckats få tag i den som scannat in sidorna. Vet du något mer om detta, hör av dig!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
en sak som var bättre förr är att dom skriver vilka som är licensbryggda och vilka som är importerade, eftersom mycket av smaken sitter ju i vattnet som används vid bryggningen.. testa att jämföra en heiniken köpt i holland och en i sverige.. inte alls samma smak..
SvaraRadera@Rille: Jag är inte övertygad, de riktigt stora bryggerierna är rätt duktiga på att lägga till och ta bort mineraler etc i vattnet.
SvaraRaderaÅ andra sidan finns det folk som provar och jämför olika detstilleriers versioner av Smirnoff vodka, så…
SvaraRaderaEn liter Pripps Blå kostade mer än fyra liter bensin.
SvaraRadera@bark, jag tycker inte att det smakar likadant, men det kan ju handla om sinnesstämningen när man dricker dom..
SvaraRaderaSist jag åkte x2000 så såg jag att dom hade salzburger stiegl, som jag varje år när jag är i österrike och åker skidor dricker backvis av, men där och då så smakade den inte ens gott..så det kanske inte (längre) har med licensbryggningen att göra utan snarare att viss öl smakar bättre under andra förutsättningar..
@Rille: Du kan ha en poäng där, helt klart. Eller så handlar det om färskheten. Som jag tidigare skrivit degenererar de flesta öl ganska fort, det räcker med en månad så har den blivit märkbart sämre.
SvaraRaderaDet kan också vara så att man ändrar något i recepten för olika marknader. Alkohol, sötma, kolsyra, beska, färg… Det finns många snören att dra i.
Det är ju inta bara en slump att det finns så många importöl på 3,5% här och 4,7% på andra sidan östersjön.