För nästan på dagen 1 år sedan påpekade jag att det såhär i juletid är Ilchester Beer Cheese som gäller.
Har nu påbörjat årets ost (som verkar lite mindre smulig än förra året): fortfarande jättegod!
Ät till en engelsk strong ale eller engelsk barley wine.
Låter som något jag vill prova, ska hålla ögonen öppna.
SvaraRaderaandersand: den brukar kunna hittas där den lite mer spridda Glennånting whiskycheddarn finns. Båda är svepta i svart plast, omkring 400-500g stora bitar.
SvaraRaderaFör en ej smaksatt cheddar rekommenderar jag Yeo Valley organic mature cheddar som jag hittade på Kvantum i Växjö senast i drygt 300 gram färdigförpackade block.
Läskande god, bästa cheddarn jag ätit!
Laktosintolerans suger (som ungdomarna säger) åsnepung.
SvaraRaderaDet är därför tur att laktosen bryts ner när ost lagras, både vad gäller hårdost och mjuk ost som brie. :)
SvaraRaderaDet enda som går bort är färskost, keso, mesost etc.
(Jag är också laktosintolerant, och tål bra ost utan problem.)
Jag kikade efter denna i min närmaste butik igår, hittade den ej men en annan av Ilchester, kommer ej ihåg exakt vad den hette men det var en "grand reserve" och kostade 60kr för 2,5 hg. Väldigt gott var det hursomhelst, sådär härligt skarp att det nästan känns som att man käkar något giftigt. Ska kika efter ölvarianten i eftermiddag och förhoppningsvis hitta den.
SvaraRadera