Plötsligt blev det mycket att läsa på samma gång.
I slutet av förra veckan handlade jag senaste Beers of the World, #18 2008. Ur innehållet kan nämnas större specialartiklar om Nederländerna och cider, glutenfritt öl, ett besök på Brooklyn Brewery och så skriver Roger Protz om porter/stout.
Så häromdagen damp Maltesen, #2 2008, ner i brevlådan, nu helt i färg. Förutom massor av intressanta notiser (ni har läst mycket av det här redan) och recensioner fanns bland annat en genomgång av de mest engelska pubarna i Stockholm och rapporter om EBCU-arbetet samt resor till krogar, bryggerier och festivaler.
Och som avslutning hittade jag idag ett orange kuvert på hallmattan innehållandes BeerAdvocate Magazine vol II issue V: De försöker definiera "craft beer", kollar ölläget i Las Vegas, har åter ett special om matlagning i öl (eller var det öl i matlagning?). Och Don "Joe Sixpack" Russell berättar allt om Saison.
Speciellt den sista tidningens frågespalt "Ask the geek" gillade jag: De håller med mig om att såväl "ölglas förstörs av maskindisk" och "mjölk fräter sönder ölglas" är myter.
Hur får man tag i dem? Beers of the World finns i Pressbyrån/Press Stop-sortimentet. Maltesen skickas till medlemmarna i Svenska Ölfrämjandet. BeerAdvocate Magazine finns gratis på amerikanska ölkrogar och skickas hem till prenumeranterna.
Vad kostar det att prenumerera på Beer Advocate Magazine som svensk?
SvaraRaderadet undrar jag också.
SvaraRaderaJag... Vet inte riktigt. Listpriset är $20 för ett år, men utlandsprenumerationer kostar mer (jag har inte hittat någon siffra).
SvaraRaderaSom "Founding Supscriber" betalar jag dock $20, men det är ju inte aktuellt nu.
Jag har skickat iväg en fråga.