Suburban life. |
Vi var under seneftermiddagen hungriga på lite nyskapande pizza, men ville inte trängas på Omnipollos Hatt. Plötsligt insåg jag att vi aldrig besökt dess halvsyskonkrog Pizza Hatt, så det var bara att bege sig till
Till pizzorna, som påminde mycket om söderkrogens fast de inte var bakade i vedeldad ugn, fanns en handfull öl på flaska från Omnipollo, To Øl och Dugges. Jag valde Dugges Sur I Hatten, en nordic sour som kryddats med hibiskus och grapefrukt. Den är egentligen exklusivt bryggd för Malmökrogen Far I Hatten. En av de bättre Dugge-syrliga öl, den saknade nästan helt den laktos-sötma som ofta stör mig i de ölen.
Det var oväntat lugnt i lokalen, när vi kom in vid 16:00 så var vi ensamma i lokalen. Vi kommer att återvända.
Vi tröttnade snart på trängseln och stimmet, och begav oss vidare söderut till Nya Carnegiebryggeriet. Här var det mer lagom befolkat och ljudligt för oss.
Först ut: J.A.C.K. och ölkorv. Utmärkt.
Sedan: Luma Lager och matjessill-förrätten. Utmärkt.
Och så: Re:Porter och lakrits-pannacotta. Nästan utmärkt; pannacottan var mer en mousse än något annat. Men smakerna harmonierade bra.
Jag påpekade för servitören att portern påminde en hel del om en färsk Carnegie Special Porter, han höll med och trasslade sedan in sig i ett resonemang om att det var ett jubileum för det jubileet.
Tack för ett bra inlägg, men måste bara påpeka att Pizza Hatt är en högst norrmalmsk företeelse, och ingenting annat.
SvaraRaderaNoterat. Jag är dålig på den där gränsdragningen, får läsa på lite.
Radera