God morgon, Norfolk Square! |
Första etappmålet: Utobeer i Borough Market. Mina medresenärer ville kolla om det fanns några vita valar att köpa med hem. Jag hade tidigt bestämt mig för att inte checka in något bagage och därmed inte köpa med mig någon öl hem.
Vi strövade runt lite i området och jag provsmakade den mest fantastiska olivolja jag träffat på. Borde kanske ha noterat vad det var?
Det har också förekommit klagomål åt andra hållet: Att det gått från att vara bryggerier som råkar sälja öl till förbipasserande till en mer kommersiell barverksamhet.
Vi satte igång direkt med The Bottle Shop, en kombinerad bar och ölbutik med ett stort craft-fokuserat sortiment. Ur svenskt perspektiv såg jag oväntat mycket från Dugges och väntat mycket Omnipollo.
The Kernel. Vissa av ölens kryddor odlas utanför porten. |
Bryggeriet, fick vi veta av bryggaren som just hoppat av sin cykel, hade nyligen flyttat till ett annat järnvägsvalv 100 meter från det vi satt vid. Efter att vi ätit upp så fick vi hänga med och titta på de nya betydligt större lokalerna. I det gamla skulle man koncentrera sig på baren. Vi blev lite förbryllade när vi kom in i valvet och såg några tankar inställda i ett hörn. Ingen el var dragen, inget vatten eller avlopp syntes till. Här skulle alltså första bryggningen ske ett fåtal dagar senare? ”Japp, inga problem” tyckte bryggaren…
Jag blev klart imponerad av stället: Både ölen (provade en väldigt lätt session-IPA, en betydligt bättre berliner weisse och en utmärkt stout(?)) men framför allt det grafiska formspråket. Mycket snyggt!
Här hittade jag en öl som verkligen fick mig att tveka om jag inte skulle checka in väskan i alla fall: The Three Threads. En porter som bryggts genom att laka mäsken tre gånger, jäsa och humla dessa öl separat och sedan blanda dem igen. Den fanns bara på storflaska och… Jag var verkligen sugen! ISO!
Här någonstans tror jag vi åkte tillbaka till hotellet och lämnade av grejer. Och gjorde oss redo för nästa etapp.
Så vad tyckte jag om Beer Mile? Det var, givet det jag läst, färre bryggerier än jag trodde och glesare rent fysiskt. Såväl ölen som stämningen skiftade mycket mellan ställena, på gott och ont. Det var dessutom oerhört mycket mindre gäster än vad jag läst om – kanske beroende på vår tidiga ankomst, kanske beroende på slumpen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar