One Mile End |
Uffes plan var att kolla på två bryggerier som han tidigare inte besökt, och vi befanns värdiga att hänga med.
Diverse lokaltrafik tog oss en bra bit norrut, från Paddington till Tottenham. Här, i samma industrihotell, låg det ganska lilla och ganska nystartade (hösten 2014) One Mile End samt det något äldre (2010) och större Redemption Brewing.
One Mile End flyttade in här när de växt ur sitt ursprungliga pubbryggeri våren 2016, och de övertog då i stort sett hela Redemptions gamla bryggverk. Ungefär 5 heltider sysselsätts och kring 120 000 liter bryggs per år.
Vi fick smaka två brygder som togs direkt från tank: Båda var mörka och syrliga med fruktsmaker. De hängde inte riktigt ihop och jag noterade dem inte mer än så.
Vi tittade på de olika delarna av bryggeriet, som ärligt talat var bland de smutsigare jag någonsin besökt.
Tidigare körde One Mile End med KeyKeg, men har nu nästan helt övergått till stålkeg som hyrs från Kegstar. En mycket smart lösning som rätt skött faktiskt blir billigare än engångsfaten.
Hur de tog fram sina nya öl? Tja, de samlades på den gamla bryggpuben, drack öl och spånade fram vad de tyckte var kul. Inga större marknadsanalyser där inte… Att brygga samma öl gång efter gång var inget som lockade utan kändes mest trist.
Genom åren har APAn Gunslinger (5 %) varit bryggeriets storsäljare men under året har den passerats av New England-APAn Juicy 4PM (4,9 %). Vi fick med oss varsin burk när vi gick och den dracks tillsammans med områdets gatuköks-burgare med majonnäs. Funkade perfekt ihop, och hade oväntat mycket kropp för styrkan!
Andra bryggeribesöket var 50 meter bort, i en betydligt större lokal. Redemption, alltså.
Bryggaren berättar. |
Intresserad publik. |
Tre öl dracks från tank medan vi tittade runt: Portern Urban Dusk och den förvånande stora amerikanskt humlade bittern Trinity på 3 %. Till slut deras storsäljare AIPAn Big Chief som med sin fruktiga australiensiska humle slog undan allt motstånd.
Jästen jäser. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar