- Dugges Lingonbärliner på 3,6 % var betydligt torrare och syrligare än deras Hallonbärliner. Och vann på det: Här funkade frukten och syran utmärkt ihop. 3,5.
- T0 Øl Likeweisse beskrivs av bryggeriet som en berliner weisse med massor av humle. Och visst var det amerikansk humle i den, men den kändes ändå ganska mesig i både syra och humle. 3.
- Weihenstephaner Hefe Weissbier. Klassikern. 5,4 %. Precis den där balansen mellan syrlighet, kryddiga fenoler, fruktiga estrar och mjuk friskhet som jag vill ha. 4,75.
- Engelsk wit-IPA? Ja… 4,5 %. Siren White IPA (också såld som Siren White Tips). Här var det mer humle och mer beska, men wit-kryddigheten finns där i bakgrunden. Prima sommaröl, 3,75.
- Från Siren kom också samarbetet med Omnipollo och Rick Gordon Lindkvist: Näcken, en hopfenweisse på 6,4 %. Oväntat söt med honung och banansmaker. 3,25.
- Ölen hittills hade varit relativt lätta, men nu blev det tyngre: Hvedegoop, ett wheat wine från Mikkeller på 10,4 %. Sött med massor av fruktkola, en riktig efterrättsöl som ändå inte blev mastig. 3,75.
Kommande provningar:
- 6 september: Bobo blandar och ger!
- 13 september: Nääs Gårdsbryggeri kommer förbi och presenterar sig själva och sin öl.
27 september4 oktober: Jag återkommer för att åter kolla på de svenska småbryggerierna.
Räknade lite. Insåg att krogen nu har fem påkopplade sura öl. Måste vara rekord!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar