Idag träffade jag efter lunchen en avlägsen kollega i trapphuset på jobbet.
Jag nosade och påpekade att han luktade acetaldehyd och pekade på det gröna äpple han åt på.
Förklarade att det är ett problem i öl som inte fått sekundärjäsa tillräckligt.
Han tittade konstigt på mig.
Det gäller att vårda sitt rykte.
Vi är alla nördar :)
SvaraRadera24/7 I ölets tjänst. En eloge till dig.
SvaraRaderaAcetaldehyd kan det även lukta om någon som 6-12 timmar tidigare har krökat rätt hårt... :-)
SvaraRaderaHaha, det var ju du som skulle tittat lustigt på honom när han inte förstod =)
SvaraRaderaKul historia!
@Henke
SvaraRaderaJo, acetaldehyden är en mycket stor del av "doften" från bakfylleandedräkt. Så att påpeka "du luktar acetaldehyd" kan nog för en del uppfattas samma som "vad du stinker sprit/bakfylla..."
Ren acetaldehyd luktar mycket riktigt också "bakfylla" snarare än äpple. :-)