På Zum Franziskaner i Gamla Stan har jag däremot inte varit tidigare. Innan sommaren 2017 var det mest en turistfälla, men sedan Stene Isacsson tog över stället har det varsamt renoverats och såväl kök som öl hoppat upp några nivåer.
Maten är svensk klassisk husmanskost med ett och annat tyskt inslag. Ölen är en blandning av de svenska småbryggerier som gärna brygger i klassiska stilar (Skebo Bruksbryggeri, Helsinge Ångbryggeri, Nynäshamns Ångbryggeri…) och ännu mer klassiska bryggerier från Franken (framför allt Gänstaller Bräu och Heller/Schlenkerla).
Vi började med varsin Smör Ost och Sill med tillhörande (egen?) besk. Gjorde sitt jobb, även om sillen hade mått bra av lite spad på tallriken. Svårt att få till utan att det blir kladdigt.
Vilket nog kan sammanfatta hela matupplevelsen. Det är kompetent, genomtänkt och välgjort men det känns som det finns mer att ge, speciellt om jag jämför med motsvarande mat på konkurrenten Tennstopet. De har å andra sidan haft lite längre tid på sig att finslipa alla detaljer…
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar