Efter restaurangen i Gamla Stan gick frugan tillbaka till hotellet medans jag promenerade till Östermalm och Mikkeller Stockholm.
Pratade lite med dryckesansvarig Daniel som stod bakom baren. Jag förklarade att jag saknade den första krogen på Döbelsgatan. Bättre stämning, på något sätt. Han höll inte alls med: Den gamla var för liten, och för svårjobbad. Och så var Daniel tvungen till ett extra byte när han skulle åka hem!
Tog nu tunnelbanan till Slussen och traskade upp till Oliver Twist, var lite sugen på en real ale. Det märktes att det är oxveckor, inget av dessa ställen var mer än trekvartsfulla på en fredagskväll.
Vi tog in varsin Ost Special som vi åt med god aptit. Till det en Gambrinus på personalens inrådan. Som efterrätt blev det en liten Becherovka och en ofiltrerad och opastöriserad Pilsner Urquell. Jag var inte förtjust i den, den här gången heller.
Vidare? Frugan var säker på vart vi skulle: Nya Carnegiebryggeriet. Här stod barchef CC och höll i trådarna. Han serverade diverse smakprov och snackade om krogar, öl och livet med oss. Fulla glas drack vi av Brut IPA, J.A.C.K., Kellerbier och Epic Pancacke Flip (porter med lönnsirap). De två sista var riktigt bra.
Jag är nyfiken på vad du inte gillar deras Pilsner Urquell. Själv håller jag mest till på Bar Central och dricker deras ofiltrerade och opastöriserade PU. Kanske är viss skillnad.
SvaraRaderaJag tycker att den är obalanserad, det är något med beskan som lätt blir lite sträv. Speciellt i jämförelse med Budvar som jag tycker är mycket mer balanserad.
RaderaTack för svar! Är benägen att hålla med dig om strävheten. Jag tycker att det ger en krispighet till ölet som jag gillar.
Radera