Nära till kollektivtrafik… |
Vi traskade vidare några meter och kom nu till nästa logiska steg i processen: Jäsningen. Samma tankar som i det gamla bryggeriet. Men nu är det inte stopp där: Det finns plats för ytterligare några stående tankar och när produktionen ökar ytterligare så finns det gott om plats upp till taket.
Humlekanonen längst till vänster. |
Han gick fram till en av tankarna med ett glas. Efter den retoriska frågan om jag var törstig så tappade han upp en skvätt av en helt ny öl direkt från tanken: Det var en gyllenljus öl, oväntat klar för att komma direkt från tank. ”Känner du beskan? Den är nästan som en lager, den håller sig kvar hur länge som helst!” Ölen är en specialbryggd för krogarna Nya Plankan Bar & Kök och Linnéterassen i Göteborg, Plankan & Linnéterassen IPA på 5,6 % ”Egentligen tycker vi nog att det är en APA, men de ville att den skulle heta IPA, så…” noterade Rod. God, frisk och lättdrucken, tyckte jag.
Bryggare Daniel städar. |
Vidare till rum (eller snarare fack) fyra. Här stod utrustningen mer provisoriskt än i de tidigare rummen. Naturligt eftersom just flasktappningen är nästa steg att uppgradera.
När den nya flasklinan är på plats så kommer Oceanbryggeriet att börja brygga två gånger om dagen, vilket är ett stort steg upp i kapacitet: 2016 bryggde man 350 000 liter, och siktar i år på att komma upp i 450 000 liter.
Så var vi framme vid sista bryggeribiten: Lagret med färdiga produkter. Noggrant märkta kartonger och fat stod och väntade på att få plockas och levereras.
Vi hade nu tittat runt på hela produktionsleden av huset och gick nu genom en dörr till entrén och trapphuset. ”Just det här var svårare än vi trott att bygga. Eftersom vi har besöksverksamheten en trappa upp måste vi kunna utrymma även om själva bryggeriet blir rökfullt. Därför blev det en extra dörr här.”
Det var hög tid att inspektera övervåningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar