De här ölen gick vi igenom:
- Avery Liliko'i Kepolo var en lätt och frisk witbier med passionsfrukt som var riktigt läskande och somrig.
- Ayinger Bräuweisse fick representera den klassiska bayerska veteölen. Och gjorde det med fin torrhet och utmärkta banantoner.
- Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel fick med sina karamelltoner ytterligare en dimension, men också en lättare syrlighet. Skulle göra sig bra till rätter med tjocka gräddsåser.
- Hanscraft Bayerisch Nizza Wheat Pale Ale (Clubbier) är betydligt moternare, både för att det kommer från ett fantombryggeri och för att de torrhumlat med modern humle. Citrus, örter och en bra beska med en torr bakgrund. Tänkt att vara att alternativ till alkoläsk och visst var den läskande.
- Barbas Shiro Komugi tog oss vidare till spanska Kastilien, och stilen Vete-IPA-Witbier med Sorachi Ace och belgisk jäst. Och här var det beskt. Rejält beskt, faktiskt. Det drog åt citronsyrehållet och saknade all balans. Jag hade en del problem att hitta information om detta fantombryggeri och detta öl…
- Mikkeller Not Just Another Wit gjorde att vi både började och avslutade med witbier. Den här var betydligt starkare, beskare och kryddigare. Men också samtidigt mycket balanserad med väldold alkohol. En extra rolig detalj var att den här var med på min första veteölsprovning 2010.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar