![]() |
Etablissemanget består i stort av tre delar, en engelsk pub på det sätt som konkurrenten Bishops Arms tolkat det. Innanför detta rum finns ett något större rum som tolkar den tyska ölstugan, jag tycker det känns ganska inspirerat av Paulaners temakrogar (här serveras också en lunchbuffé på vardagarna). Till det kommer en rejäl långsmal uteservering vid entrén.
Eftersom det kommit ett par rejäla åskskurar under dagen så var uteserveringen stängd och hopplockad.
![]() |
Ölen tittades igenom. Omkring 20 fat, och kanske 50 flaskor. Efter att ha försökt frågat servitrisen om det var real ale i den ensamma handpumpen så lyckades jag till slut få reda på att den hade låg kolsyra… Gott nog, och jag kan redan här avslöja att den ytterst välhållna Newcastle Brown Ale (pint, 69:00) var kvällens bästa sensoriska upplevelse: Kristallklar, mjukt maltigt nötig och ytterst lättdrucken!
Mat. Jag valde fish & chips (176:00) och frugan fläskschnitzel med ansjovissmör (199:00). Vi upplevde båda att portionerna var på gränsen till små. Kryddsmöret visade sig vara stenhårt och iskallt, vilket servitören förklarade var medvetet för att den inte skulle smälta så fort på köttet. Men det gjorde den inte eftersom schnitzeln inte var speciellt varm.
![]() |
Det kändes som läge för en efterrätt, och valet föll på en ”Klassisk marängswiss”, efter inrådan från personalen delade vi på en portion. Vilket var klokt, för det var mycket kolhydrater på tallriken… Och den var okej, vi upplevde att marängerna var lite… dammiga, men inte nog för att köra ut den.
![]() |
Nu var klockan kring 20:30 och krogen var nu kanske till 80 % full. Flera födelsedagssällskap noterades, liksom familjer i mycket blandade åldrar. Stämningen var god om än stimmig, delvis beroende på bakgrundsmusiken som mest blev en decibellmatta.
Så vad tyckte vi? Att det var en rätt blandad upplevelse. Personalen verkade jäktad och verkade osäkra om vem som skulle göra vad och var. Maten var även den ojämn, vissa saker var bra, andra mindre väl genomtänkta eller genomförda.
![]() |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar