Charlie's Bar. |
Långfredagen ankom vi hungriga på eftermiddagen. Detta rättades snabbt till på Kebabish, som jag ätit på tidigare. En av stadens bästa kebab/shawarma enligt en lista. Menyn må vara märkligt bred och lång med inslag från såväl Mellanöstern, Indien och Persien, men nu blev det shawarma/kyckling-mixtallrik, som var god. Sedan tidigare kan jag också rekommendera Mix Biryani Special samt Mix Grill-tallriken. Tyvärr var jag för hungrig för att hinna ta en bild på maten.
Den följdes upp med den Adnams Ghost Ship som jag också skrev resans enda recension om.
Inspirerade av våra pratglada bordsgrannar (från Hofors!) gick vi tillbaka mot Taphouse, som enligt dem skulle vara särdeles bra och välsorterat.
Jag har sett lite bilder från bygget och öppnandet av denna moderna krog, och undermedvetet skapat en bild av hur det skulle vara. Det stämde inte helt med verkligheten: Dels låg stället vid en lite större gata än jag tänkt mig, dels var krogen betydligt större och luftigare än jag tänkt mig. Det var oväntat lite folk kring 21:00, inte ens borden var fullsatta.
Inredningen går i en stil som enklast beskrivs som "Brewdog Bar möter dansk minimalism" och väggarna delvis var klädda med brädor från gamla pallkragar. I nedervåningen fanns det gungstolar och ännu flera platser vid bord för de som önskade det. Vi valde ett fönsterbord och några öl ur den digra fatlistan.
Snacks (min favorit Snyder's Honey Mustard and Onion Pretzel Pieces!) och grillade mackor var vad som fanns att äta, och på flaska fanns några sorters läsk och alkoholfritt: Det här stället är mycket fokuserat på sina fatöl.
Vidare dracks BBNo 03/03 Porter - Traditional, som även den var god utan att lämna några större intryck. Jag gillade verkligen de små glasen som rymde 25 cl, precis lagom för att uppleva ölen och ändå kunna ta en till.
Vilket var precis vad jag gjorde, det blev en sur: Girardin Gueuze White Label som var riktigt stor i smakerna och ganska torr med behaglig syra.
Utsikten från Taphouse. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar