Upplägget är ganska enkelt och påminner en hel del om de långa reportage man kan läsa i livsstilsmagasin: Ett antal personer som på olika sätt bidragit till det Ölsverige vi har idag intervjuas, illustrerade av (väldigt välgjorda) fotografier och detta blandas med matrecept från de medverkande.
Följande bryggerier etc medverkar och får berätta om sin syn på öl, bryggande och läget i landet:
- PangPang
- Södra Maltfabriken
- South Plains
- Brekeriet
- Ocean
- Beerbliotek
- All In Brewing
- Poppels
- Ölrepubliken
- Akkurat
- Oliver Twist
- Eskilstuna ölkultur
- Oppigårds
- Beer Studio
- Stockholm Beer & Whiskey Festival / Swedish Beverage
Framför allt nu, ett par år senare, när man lite mer vet hur det gick med alla planer, drömmar. ombyggnader och öllanseringar.
Jag ser gärna det här som den logiska uppföljaren till Sveriges Ölbryggerier (recension) som på samma sätt gav en knivskarp bild av Ölsverige 2007. Väldigt mycket har hänt under de här sex åren, även om jag själv kanske inte håller med om ordet ”revolution”
En bok som jag rekommenderar, inte minst som ett kommande historiskt dokument.
Boken kan köpas från de vanliga nätbokhandlarna: Prisjakt-länk. Eller hos Beer & Beyond.
Boken Mikrorebeller är läsvärd trots att den har några år på nacken. Denna typ av böcker har ett bäst före datum.
SvaraRaderaBoken Sveriges Mikrobryggerider har definitivt passerat bäst före datum. Givetvis så är den fortfarande läsvärd. Vet du om författaren har några planer på att uppdatera den?
Lotta Jernström skrev "Sveriges Ölbryggerier" i en paus mellan andra uppdrag, hon verkar fullt sysselsatt med annat numera. Så jag tror inte att det är någon del 2 på gång. Att skriva en sådan idag skulle dessutom vara mångdubbelt jobb mot då.
Radera