Bild: Gotlands Bryggeri. |
Det känns som allt fler distributörer har hittat den här vägen in på Systembolagets hyllor utan att behöva gå den vanliga vägen med tendrar och blindprovningar, och marknadsför aktivt möjligheten. Vilket känns vettigt, eftersom Systembolaget inte alltid förutspår vad som ska bli nästa trend eller vilka luckor som behöver fyllas.
Artikelnummer, namn, alkoholhalt, volym, introduktionsdatum beställningssortimentet, pris
- 88640, Tennent’s Gluten Free 1885 Lager, 5 %, 330 ml, 2015-03-02, 17:90
- 1584, Eriksberg, 5,3 %, 330 ml, 2012-10-01, 11:90
- 89283, Oppigårds Everyday IPA, 4,6 %, 330 ml, 2014-11-03, 19:20
- 89257, Wisby Mörk Det Sjunde Gomseglet, 5,4 %, 330 ml, 2013-05-02, 18:60
- 1723, Mahou Negra, 5,5 %, 330 ml, 2011-10-01, 15:30
- 88167, Sudwerk Sons Of Anarchy Amber Ale, 4,7 %, 355 ml, 2014-07-01, 21:90
Bild: Tennent's. |
Tredje gången gillt kanske: Hr mycket måste ett öl sälja för att kvala in från beställningssortimentet till det vanliga utbudet?
SvaraRadera/Ola
Det vet jag faktiskt inte, och jag misstänker att Systembolaget inte vill berätta det. Jag vet inte heller om det är olika mängder för olika varusegment.
RaderaDu kanske kan belysa hur det kommer sig att inte alla öl finns i alla butiker när du ändå är igång? Ett tips är att det hänger samman med föregående fråga.
SvaraRaderaDu verkar sitta inne med information. Snälla berätta!
RaderaJag förstår inte riktigt frågan, men det finns helt enkelt inte plats för allt överallt, och hyllvärmare är inget bra för någon. Och eftersom butikerna inte är betrodda att styra över sortimentet helt själva så skapades modulsystemet.
RaderaInga antinyheter? Vilka öl försvinner?
SvaraRaderaJag har frågat efter den listan och publicerar så fort jag bara kan när/om jag får den.
Radera