Hm hm hmmhm. Hm? |
SHBFs domargrupp i Linköping hade i år fått sig tilldelad klass 7 Mild porter/stout. Inget jag kunde klaga på, det finns mycket gott i de stilarna, det var rätt lagom många öl (drygt 40) och det är inte allt för tung öl.
Jag hade utsetts till huvuddomare i år, vilket är ren rent administrativ roll. Förutom att dricka, tycka och jämföra så höll jag i sammanräknande och jämkande av betygen. Samt inrapporterande av resultaten.
Vi är numera en rätt sammansvetsad grupp, och i år var vi fem som satt och dömde. Det gick faktiskt helt problemfritt och allt flöt på, så vi startade 9:30 och var helt färdiga med finalomgången strax innan 17:00. Med uppehåll för den traditionella pizza-lunchen på Adriatic i Åbylund.
Mjaaa... |
Ost! |
Jag vill åter tacka mina vänner och kollegor för mycket bra jobb i lördags! Det ska bil intressant att se hur "vår" vinnare klarar sig i finalen om en vecka.
Hur särskiljer nu på ölen ni provsmakar så det inte finns risk att ni vet vem som bryggt den? Ger ölen endast ett nummer som sedan kopplas ihop med bryggaren? Förresten, jag har ingen möjlighet att posta via smartapparater (iphone eller ipad), när jag postar så laddas sidan om och texten är borta. Not so smart devices... :)
SvaraRaderaJa, ölen är i identiska flaskor med enfärgade kapsyler och identifieras bara av ett nummer (i formen 7A:3) som står på flaskan. Övrig information hanteras av domarkommittén och är inte synlig för oss.
RaderaJag får kolla hur det funkar att kommentera på mobila enheter. Det är troligen något Google-relaterat.
Funkar för mig nu...
Radera