Det blev Bryggmästarens Salvator, en doppelbock på 6,8 % från deras Limited Edition-serie. På fatkranen fanns åtskilligt med information om ölen, vilket sådana som jag uppskattar.
En nyanserad ton av grapefrukt och halvtorr ton av maltsötma. Ölet är kalljäst, lagrat i tre månader, har höv stamvörtstyrka och är bryggt på vetemalt, münchnermalt och pilsnermalt.Undrar hur länge det dröjer innan Paulaner hör av sig? De brukar vara lite petiga med det där namnet…
Stamvörtstyrka: 17 %
Beska: 25 EBU
Jästemperatur: 10 ℃
Humle: Tysk högkvalitetshumle
Alkoholhalt: 6,8 %
Upptappade fat: 288 st.
Ölen är mörkt bärnsten (25 EBC), det två fingrar höga skummet är beige. Vätskan är klar.
Doften är nötig och söt. Lite fenoliska toner av plåster och sjukhus. En oväntad och ovanlig något syrlig fruktton. Ketchup?
Smaken är så maltdominerad som den ska vara i en doppelbock. Lite nötter och en del röda bär. Ingen beska, och knappt kännbara humlesmaker. Kroppen är medel till stor. Eftersmaken är rätt kort med en söt smak av röda bär (pannkaksylt?), med en något torr ton. Slutet är kort med en fin sötma.
Kolsyran är lätt, mycket lättare än jag väntat mig. Små bubblor. Vätskan är också oväntat lätt utan den söta känsla som jag hoppats på.
En oväntat trevlig doppelbock. Den lider något av en lätthet och jag antar att den hade mått bra av ytterligare någon procentenhet alkohol.
Betyg: 3,53. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 58:00 för 400 ml.
Salvator. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar