Den senare åts hos Bishops Arms Norrköping. Efter att ha granskat kranarna beställde jag in en APA bryggd med havre: Siren Undercurrent.
Den var… Inget vidare. Småsur, margarinig vass kolsyra och allmänt oxiderad. Efter lite snack i baren ”Oat – den är bryggd med vete och ska smaka sådär!” så fick jag ett nytt glas som var betydligt bättre. Frisk och lite rå med trevlig humle. Skissbetyg: 3,5.
Till den något överarbetade hamburgaren orkade jag inte chansa utan tog en Mikkeller K:rlek vår/sommar 2014.
Funka.
Efter maten smet jag ifrån jobbgänget till Black Lion Inn för att kolla om jag kände var där. Det var det inte, men de hade en real ale och jag chansade. Har hade jag tur, Fullers Brit Hop var klar och riktigt god med en komplex blommighet. Om jag kände alla åtta humlesorter? Nja. Skissbetyg: 3,75.
10 fasta Carlsberg-tappar men ett ständigt föränderligt flasksortiment valt med fingertoppskänsla gör att jag då och då kommer förbi. Dessutom är de en av de få krogarna i stan som har AC på somrarna.
Nå, jag kom dit och beställde in en vanlig hederlig Guinness i väntan på de andra gängen. Funkade idag med, även om jag lärt mig att den rostade syran kan vara lite svår att kombinera med mat.
Folk dök upp. Jag var hungrig. Eftersom jag stirrat på menyn halva eftermiddagen så tog jag in det enda jag var sugen på: Biff Rydberg. Krögaren kom förbi och jag gav honom förtroendeuppdraget att välja öl till maten.
Hans val var lite förvånande: En dansk pale ale bryggd med fläderblommor.
iPhone-kameran har begränsningar. |
Sist ut för den varma sommarkvällen blev en öl jag varit nyfiken på ett bra tag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar