”Är kombinationen tex-mex och Saison bra?” tillhör de frågor jag aldrig fått.
Men om någon hade ställt den just nu skulle jag svara ”Jaaa!”.
Saison Dupont i glaset.
Vad dricker ni till tex-mex-mat? Är det ljus råfruktslager med limeklyfta som gäller?
En aningen sötare IPA funkar bäst tycker jag, gärna en dubbel. Detta förutsätter förstås rikligt med habanero i maten. Jag har aldrig förstått det här med lättviktsöl till stark mat, sånt passar bättre till typ sushi.
SvaraRaderaDe senaste två gångerna har det blivit wienerlager. Dos Equis Amber Lager för att vara exakt. Fast lite mer beska hade inte skadat.
SvaraRaderaTjecker, både ljusa och mörka, tycker jag funkar fint till fredagstacon.
SvaraRaderaLjusa tjecker väljer jag alla dagar i veckan till sådan mat. Zlatopramen, Gambrinus, Krusovice etc. Funkar kalas.
SvaraRaderaEn lätt amerikask ale som Sierra Nevada Pale Ale fungerar utmärkt, tycker jag,
SvaraRaderaDet brukar bli någon brittisk ale eller bra stout
SvaraRaderaBrooklyn EIPA hade varit mitt val
SvaraRaderaIdag blev det BrewDog 5 A.M. Saint - en öl som jag tycker är lite för torr på egen hand, men tacokryddad nötfärs och en black-eye-bönsallad med jalapeños tog fram det bästa av humlen.
SvaraRadera